Todays Face XXL

FACES XXL

8-17 juli 2022
Studio Rob Visje, Zwanenburgwal 60, Amsterdam

Wanneer is een vorm een gezicht? Drie rondjes en je ziet er al ogen en een mond in. Met dat concept doe ik onderzoek naar het verschijnsel kop als tekening. Wanneer wordt een tekening een portret, wanneer een masker en wanneer noem je het een gezicht of een hoofd of een tronie? Het onderzoek geeft me alle vrijheid in vorm en materiaal. Zelfs materialen die niet geschikt zijn om mee te tekenen, materialen die gevonden zijn of terloops ergens liggen kunnen een FACE worden. Elke tekening moet ook anders zijn en ook nieuw voor mij.

DAGELIJKS

Elke dag een FACE maken en plaatsen op FACEBOOK, dat doe ik sinds oktober 2017, nu bijna vijf jaar, dagelijks. Om elke dag een nieuwe FACE te hebben werk ik soms vooruit. Veel tekeningen gaan door op ouder werk die ik dan soms flink bewerk op de computer. of in stukken knip en opnieuw componeer. Mijn netwerk rekent er ook op om dagelijks een nieuwe tekening te zien bij de nieuwsberichten en liefst meerdere op een dag!
Ik hou van deze dagelijkse routine en discipline om steeds weer iets nieuws te creƫren. Na meer dan 50 jaar tekenen blijkt er toch nog steeds iets nieuws te ontdekken te zijn.

XXL

Omdat op het beeldscherm het formaat van de werken wegvalt is het idee ontstaan om een selectie van de grote werken te exposeren.

Artikel in Atelier

november/december nummer
Klik voor meer foto’s
bestellen: ateliermagazine.nl/

BROCHURE

Klik hieronder op de afbeelding om de brochure te bekijken.

More about the project Todays Face

Video: Lyk Burggraaff