LANDS END?

27 okt t/m 15 dec 2019

Opening:
zondag 27 okt
15.00 – 18.00 uur

openingstijden:
donderdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur

Kunsthal 45
Koningstraat 43-45
1781 KC Den Helder

www.kunsthal45.nl

deelnemende kunstenaars:
Mirjam Berloth –  Barbara Damen – Ester Eva Damen –  Adrian Faes/Katharina Pöhlmann – Mareke Geraedts – Vera de Groot – Thea Jentjens – Martine de Jong – Jacqueline Kooter – Bastiaan Meijer – Marja van Putten – Boudewijn Rückert – Hermine Stam – Annechien Verhey – Wim Vonk

#LANDS END?

Zal de wereld zoals wij die kennen verdwijnen door klimaatverandering als gevolg van vervuiling of door het stijgen van de zeespiegel? Hoe kunnen bepaalde culturen nog overleven? Wat blijft er over van hun rituelen? Kunnen herinneringen nog slechts sneller vervagen en moeten we daarom blijven herdenken?

Wat verdwenen is komt niet meer terug. Er is sprake van verlies … maar ook van troost en hoop op het ontstaan van nieuwe culturen, nieuwe rituelen, nieuwe herinneringen en nieuwe werelden in de toekomst.

Lands End?

Ieder einde kan ook een nieuw begin inluiden.

SET#NET is een netwerk van kunstenaars. Zij exposeren regelmatig samen en maken (ruimtelijk) werk, speciaal voor de plek waar de tentoonstelling plaatsvindt. Ook voor de tentoonstelling Lands End? in Kunsthal45 hebben de kunstenaars nieuw werk gemaakt. Daarnaast zijn er enkele gastkunstenaars uitgenodigd om een werk te exposeren. Het thema Lands End? is dit keer ingegeven door de ligging van de stad waar we te gast zijn: Den Helder.

Er is een grote diversiteit aan werk ontstaan, zowel inhoudelijk als visueel: er zijn installaties, sculpturen, schilderingen, tekeningen en films te zien.
 

LANDMETER

Als er een einde aan het land is, is er ook een begin… en hoe meet je dat?
Ik heb mijn landmeter in de dierenriem geplaatst als menselijke referentie naar de maat waarmee het land gemeten wordt. Het apparaat dat de Landmeter voortduwt  is variabel. 

Als een integraal onderdeel van de expositie plaats ik een Weerstationnetje in de buurt van Kunsthal 45. Dit weerstationnetje staat in contact met de Landmeter, die het  Karretje desgewenst daar kan zetten al naar gelang de weersomstandigheden.